عبدالجبار کاکایی : دمای جامعه را شعر نشان میدهد

عبدالجبار کاکایی که معتقد است تامل و ظرفیت حرکت قلم روی کاغذ در مدیران نیست، میگوید: دمای جامعه را شعر و بخصوص ترانه نشان میدهد.
این شاعر و ترانهسرا در گفتوگو با ایسنا درباره وظیفه اجتماعی ادبیات و خصوصا شعر در جریان حوادث اخیر اظهار کرد: ادبیات نمیتواند مردم را نصیحت کند، یا توقع داشته باشیم با سخنان حکمتآمیز مشکلات را توجیح کند.
غالبا ادبیات بازتابدهنده احساسات مردم است، یعنی مردم احساساتشان را در ادبیات پیدا میکنند.
عبدالجبار کاکایی با اشاره به اینکه در برخورد با نیروهای دست به قلم جامعه به شدت حاضر یراق و آماده عمل شده است، گفت: این خیلی بد است که تامل و ظرفیت حرکت قلم روی کاغذ در مدیران نیست.
رسانههای رسمی ما مثل تلویزیون که اصلا این آثار را بازتاب نمیدهند و نهادهای فرهنگی ما هم که غالبا ماموریتهایشان را به نویسندههای تحت فرمانشان ابلاغ میکنند.
نهادهایی هم که درست شدهاند، شبه دولتی هستند و در کلونی خودشان به تولید آثار ماموریتی مشغول هستند.
کاکایی افزود:
تعدادی نویسنده یا شاعر در این وسط هستند که میخواهند حرف بزنند، مشکلات مردم را بگویند یا تحلیل کنند که اینها هم با موانع و فشارهای اقتصادی، کاری و… مواجه هستند و به هر حال بدون هزینه نیست.
امیدورارم روزگاری بیاید که در این مملکت قلم زدن هزینه نداشته باشد و این وحشت از سر مدیران فرهنگی دور شود که اگر شعر و نوشتهای منتشر شود، آنقدر میز آنها را متزلزل نمیکند که دستپاچه شوند و بخواهند آن نویسنده یا شاعر را حذف یا ممنوع التصویر کنند که دیگر دست از نوشتن بردارد، به نظر من اگر شرایط بهتری ایجاد شود، جامعه از بعد مشروطه یک قدم به جلو و به سمت آزادی بیان رفته است.
اما این را نمیبینم، گاهی یک هنرپیشه موضعگیریای میکند و حرفی میزند و چند روز بعد هم در رسانه حضور پیدا میکند و فراموش میشود اما یک نویسنده یا شاعر اگر چیزی بنویسد، رسانههای رسمی تا ۱۰ یا ۲۰ سال از آن پرهیز میکنند و این ستمی به اهالی شعر و ادبیات است، بخشی از آن بهخاطر این است که صنفی برای دفاع ندارند؛ شعر در این مملکت صنف ندارد اما از ستم مدیران فرهنگی هم نباید گذشت.