
ترس ها و فوبیاها انواع مختلفی دارند. در قرن حاضر انسانها با فوبیای جدیدی دست به گریبان هستند که آن هم ترس هنگام عدم دسترسی به تلفن های همراه ( موبوفوبیا ) است. این روزها تلفن همراه پاره تن بسیاری از ماست. عضوی که نه تنها جداشدنی بلکه دور شدنی هم نیست.
موبوفوبیا چیست ؟
موبوفوبیا به معنای بروز استرس و اضطراب شدید به هنگام نداشتن آنتن، قطع تماس، قطع ارتباط با اینترنت، تمام شدن شارژ باتری و از همه بدتر جا گذاشتن یا گم کردن تلفن همراه است.
در تعریف کوتاه «نوموفوبیا» (nomophobia) یا (No-Mobile-Phone phobia) به معنای «ترس نبود تلفن همراه» یاد می شود.
افرادی كه مبتلا به موبوفوبیا هستند از ترس اینكه ممكن است گوشی تلفن آنها زنگ خورده باشد، یا پیام خاصی به آنان داده شده و … مدام گوشی تلفن خود را چک میكنند. كه این رفتارموجب میشود به یک عادت روزانه تبدیل شود.
موبوفوبیا زمانی رخ می دهد که فرد نسبت به از دست دادن گوشی خود دچار ترس شود. این افراد در صورت احساس نکردن گوشی همراهشان درکیف یا جیب خود شروع به عکس العملهای آنی می کنند، همچنین میتوان به اضطراب، تغییرات تنفسی، لرزش، تعریق، آشفتگی، سردرگمی و افزایش ضربان قلب نیز اشاره کرد.

علائم موبوفوبیا چیست ؟
موبوفوبیا معمولا در اکثر کاربران تلفن های هوشمند مشاهده میشود و علائم آن را می توان به سادگی عنوان کرد. فرد مبتلا درصورت دسترسی نداشتن به گوشی هوشمند خود دچار اضطراب، تغییرات تنفسی، لرزش، عرق کردن، آشفتگی، سردرگمی و افزایش ضربان قلب میشود. از علائم عاطفی موبوفوبیا میتوان به افسردگی، وحشت، ترس، وابستگی، اعتمادبهنفس پایین و احساس تنهایی اشاره کرد.

چند درصد افراد به موبوفوبيا مبتلا هستند ؟
تحقیقات نشان می دهد که حدود ۸۷ درصد از جمعیت کل جهان از موبایل استفاده میکنند. این وسیله ارتباطی این روزها ناقل بیماری خطرناکی است.
طبق آمار تحقیقات حدود ۸۰ درصد از مردم به اشتباه حس مىکنند که گوشى آنها در جيب مى لرزد و ۳۰ درصد به اشتباه حس مى کنند که گوشى آنها زنگ مى زند.
۸۰ درصد از افراد بين ۱۸ تا ۲۴ سال شب با گوشى مى خوابند.
يک فرد عادى به طور معمول در شبانه روز حدود ۱۱۰ بار گوشى خود را چک مى کند.
در حالى که فرد مبتلا به موبوفوبيا حدود ۹۰۰ بار در شبانه روز اين کار را مى کند.
۹۵ درصد از مردم ساعات قبل خواب را مشغول پيامک زدن يا جست و جو در اينترنت هستند.
و يا از هر چهار نفر يک نفر به هنگام خواب گوشى خود را در حالت سکوت نمىگذارد.
طبق تحقيقات صورت گرفته از هر دو نفر يک نفر اگر نصف شب بدون هيچ دليلى از خواب بيدار شوند اول به سراغ گوشى مىروند و آن را چک مىکنند.

راه حل درمان موبوفوبیا چیست ؟
روانشناسان بهترین شیوه درمان این بیماری را خود درمانی وتغییر رفتار خود عنوان می نمایند.
برای درمان آن به دنبال دارو و تجویز خاصی نباشید چراکه درمان این ترس پیش خودتان است. برای درمان و کم شدن این فوبیا باید کمکم فاصله خود را از تلفن هوشمندتان بیشتر کنید.
