راهکارهایی که شما را از کمرویی و خجالتی بودن نجات می دهد

خجالتی بودن یا همان چیزی که باعث میشود ما در ارتباط برقرار کردن با دیگران راحت نباشیم، تنها یک احساس درونی است و اعتمادبه نفس پایین هم حاصل نوعی کمرویی اجتماعی است.
اغلب آدمهای خجالتی از ته دل میخواهند با دیگران رابطه برقرار کنند، ولی نمیدانند چطور باید این کار را انجام دهند یا اینکه نمیتوانند اضطراب ناشی از برخورد اجتماعی را تحمل کنند.نتیجهی این اختلال روانی، از دست دادن فرصتها است.
خیلی از افراد دچار کمرویی هستند و همواره تلاش می کنند روشهایی برای درمان خجالتی بودن خود پیدا کنند. البته برای موفقیت در این مسیر، باید شرایطی که باعث خجالت و کمروییتان می شود را شناسایی کنید، ذهنیت خود را در این مورد تغییر دهید و مکالمات راحتتر داشته باشید تا بهمرور زمان مشکلتان حل شود.
1.ریشهی اصلی کمروییتان را پیدا کنید
کمرویی به معنای درون گرایی یا دوست نداشتن خودتان نیست. بلکه بدین معناست که از قرارگیری در کانون توجه دیگران خجالت می کشید. گاهی کمرویی از مشکلات بزرگتری خبر می دهد که باید آن را پیدا کرد.
2.لیستی از موقعیتهایی که سبب استرس و کمروییتان می شود، تهیه کنید
موقعیتهایی که سبب ایجاد اضطراب و نگرانی کمتری می شود را در ابتدای لیست و سختترین موقعیتها را در انتهای لیست بگنجانید. بدین ترتیب مقابله با کمرویی به کار مهمی تبدیل می شود که حتماً باید آن را به انجام برسانید.
3. مهارتهای مکالمهای را تمرین کنید
چند موضوع آماده برای صحبت با آدمهایی که میبینید، داشته باشید. مثل اتفاقی، خبری و یا نظری دربارهی اتفاقات اطرافتان.
4. به یاد داشته باشید که اکثر مردم آنقدرها هم به شما اهمیت نمیدهند
انسانها خیلی بیشتر از آنچه فکرش را بکنید به ظاهر و صحبتهای خودشان اهمیت میدهند. آنها خیلی کمتر از چیزی که شما از مهارتهای اجتماعی خود و مسائل وابسته به آن میترسید، به رفتارهای شما توجه میکنند. این حقیقت بهتنهایی باید بتواند مقداری از حس وحشت، نگرانی و خجالتی بودن شما را کاهش دهد.
5.به دنبال نقاط قوت خود باشید
هر کسی استعدادهایی دارد. به جای تمرکز روی نقاط ضعف خود به دستاوردها و موفقیتهایتان فکر کنید. هر فردی دارای خصوصیاتی است که شاید موجب خجالتی بودن آن شخص شود. وقتی دیگران از خصوصیات بدشان خجالت نمی کشند، چرا شما خود را آزار می دهید؟
6.سعی کنید خود را در موقعیتهای ناخوشایند قرار دهید
نباید از همان ابتدا به دنبال قرارگیری در موقعیتی دشوار باشید. از کارهایی که بالای لیست دارید شروع کنید و به مرور به سراغ موارد سختتر بروید.
7.موفقیتهایتان را بنویسید به مسیر خود ادامه دهید
در لیستی که در آن موقعیتهای سخت را نوشتید، موفقیتهایتان را هم لیست کنید. وقتی پیشرفت خود را ببینید، انگیزهی بیشتری برای ادامه مسیر خواهید داشت.