
چرا قهر میكنیم؟
در واقع قهر کردن نوعی ابزار برای دست یابی به خواستههایمان است. به طوری که با قهر کردن از طرف مقابلمان میخواهیم که رفتارش را تغییر دهد. تغییر به سمتی كه در واقع ایدهآل ماست. گاهی نیز با قهرکردن میخواهیم به نوعی خود را در جایگاه قدرت نشان دهیم. یا برخی مواقع نیز به دلیل ناكامیای كه تجربه كردهایم از روش قهر كردن استفاده میكنیم. شاید هم از کودکی، از رفتار اطرافیان الگو برداری شده است و ناخودآگاه قهر کردن را آموخته ایم. معمولا رفتار قهرآمیز میتواند به رفتارهای آسیبزای دیگری همچون لجبازی منتهی شود.

انواع روشهای قهر کردن :
یک روز یا تا هر زمانی که احساس کنند مناسب است قهر میکنند و حرفی نمیزنند. رفتار بسیار سرد و بیاحساسی از خود نشان میدهند و این گونه ناراحتیشان را تسکین میدهند. یا اخم و آه و ناله میکنند و با قدمهای محکم و حاکی از عصبانیت به این طرف و آن طرف میروند. در مواردی نیز ممکن است از خانه بیرون رفته و مدتی خود را نشان ندهند و باعث نگرانی شوند.
تفاوت قهر با لجبازی کردن :
قهر و لجبازی هر دو رفتار ریشه در خشم افراد درونگرا، کم جرات، خجالتی و پرتوقع دارد. قهر، رفتاری برای بیان اعتراض است اما لجبازی به معنای پافشاری روی نظر و عقیده خود است. این افراد با نظر و عقیده دیگران مخالفت میکنند و از موضع خود کوتاه نمیآیند.
تفاوت قهر زنان و مردان چیست؟
خانم ها وقتی قهر می کنند توقع دارند بیشتر به آنها توجه شود و در بعضی موارد نیز خواهان امتیاز بیشتری هستند. در صورتی که مردان وقتی از موضوعی ناراحت می شوند باید به آنها فرصت داد تا در خلوت خود بهتر تصمیم بگیرند و به نتیجه برسند. آنها معمولا بعد از چند روز بهتر می شوند و دوباره برمی گردند و معمولا قصد جدایی ندارند.

دلخوری یا قهر؟
همه ما در زندگی در موقعیتهایی قرار می گیریم که شرایط مطابق میل ما نیست. در چنین شرایطی، هرکس با توجه به ویژگی های شخصیتی واکنش خاص خود را خواهد داشت. عده ای بلافاصله حرف شان را می زنند. عده ای ترجیح می دهند تا زمان مناسبی سکوت کنند. بعضی افراد هم قهر می کنند.
کسانی که قهر می کنند، نه تنها نمی توانند مشکلی را حل کنند در واقع اعتراف می کنند که روش دیگری برای حل اختلافات خود پیدا نمی کنند.
چه کسانی بیشتر قهرمیکنند؟
افرادی که در کودکی والدینشان برای تنبیه کردنشان از قهر کردن استفاده میکنند در بزرگسالی در مواجه با مشکلات از این واکنش استفاده می کنند. همچنین افرادی که زیاد قهر میکنند عموماً انتقاد ناپذیر هستند، اعتماد به نفس کمی دارند و به علت احساس ترس برای دفاع از خود به قهرکردن پناه میبرند.
چگونه جلوی قهر را بگیریم؟
برای ایجاد و نگهداری رابطه بهتر است از رفتارهایی مثل حمایت کردن، گوش کردن فعال، مذاکره، دلگرمی، گشاده رویی و احترام گذاشتن استفاده کنیم. با قهر کردنهای طولانی کسی تنبیه نمیشود بلکه فقط کینهها و کدورتها بیشتر میشود. به جای قهر کردن سکوت کنید. و دلیل سکوت خود را به طرف مقابلتان بگویید.

قهر كردن در نهایت به ضرر ما تمام میشود. ما موجودات اجتماعی هستیم که به لحاظ روانی نیازمند رفتار عاطفی و رفتاری با افراد نزدیكی كه با آنها زندگی میكنیم هستیم. پس چه بهتر به جای قهر كردن از روشهای بهتری استفاده كنیم.