
فقط ۱۱ روز تا تاریخی که ایران برای نخستین پرواز حج اعلام کرده، باقی مانده است.
رسانههای خارجی به نقل از منابع سعودی از احتمال لغو حج خبر دادهاند، اما ایران همچنان آماده است اگر عربستان حج را برگزار کرد، در آن شرکت کند.
اندونزی، هند، سنگاپور، مالزی و برونئی تصمیم گرفتند امسال در حج شرکت نکنند. شماری از زائران تایلند نیز از شرکت در حج امسال انصراف دادهاند.
مراسم اصلی حج تمتع هر سال اواخر ماه «جولای» (برابر با اوایل مرداد) با حضور حدود ۲ میلیون نفر در عربستان برگزار میشود، شمار مبتلایان ویروس کرونا در این کشور مرز ۱۳۲ هزار نفر را رد کرده است.
به جز تعلیق، پیشنهاد دیگری مطرح شده که مثلا این مراسم با حضور گروه کوچکی از زائران محلی و با رعایت اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا برگزار شود.
عربستان هنوز در ارتباط با آینده حج تصمیمی را رسما اعلام نکرده است.
اکبر رضایی سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت در آخرین شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که هر هفته برگزار میشود
گفته که معاینات پزشکی بیش از ۴۶ هزار زائر زیر ۶۰ سال به پایان رسیده و از مجموع آنها شرایط ۵۲۸ نفر تایید نشده است.
سازمان حج و زیارت در نشستهای کاری در راستای حفظ آمادگی برای اجرای حج، احتمالات مختلف و الزامات آن را بررسی کرد و آن موارد در جلسه شورای عالی حج نیز مطرح خواهد شد.
سیدعلی مرعشی سرپرست مرکز پزشکی حج و زیارت هم به نگرانیهای سازمان بهداشت جهانی از بابت افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا، اشارهای داشته
و حجتالاسلام و المسلیمن عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم به تدابیر عربستان در شهرها و اماکن زیارتی مدینه و مکه برای مقابله با ویروس کرونا اشاره کرده
و خواسته که سلامتی و صلاح زائر در اولویت قرار گیرد و در ادامه هم گفته است: در صورتی که حج با هر میزان سهمیه برگزار شود برای حفظ امنیت و سلامت زائر پروتکلهای بهداشتی هر دو کشور رعایت شود.
با وجود رشد روزافزون تعداد مبتلایان ویروس کرونا در عربستان، این کشور در ارتباط با حج، هنوز اعلام وضعیت فوقالعاده یا اضطراری نکرده است.