
بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کووید-۱۹ ، در هفته منتهی به ۱۰ مردادماه هر چند که موارد ابتلا و مرگ ناشی از کرونا نسبتا ًبالا است، اما ثبات و تغییرات مختصر نزولی در آن دیده می شود. همچنین در این مدت، شدت بالای ابتلا و مرگ مربوط به شش استان زنجان، لرستان، اردبیل، فارس، تهران و آذربایجان شرقی بوده است.
تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار مبتلایان کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۱۸ میلیون و ۲۳۶ هزار و ۷۲ نفر رسیده و مرگ ۶۹۲ هزار و ۸۰۹ نفر در اثر این بیماری نیز تأیید شده است. روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد. همچنین بنابر تازهترین آمارها ۱۱ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۹۸۲ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ بهبود یافتهاند.
همچنین بنابر اعلام وزارت بهداشت ایران تا ظهر روز گذشته (۱۳ مردادماه) مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ٣٠٩ هزار و ۴٣٧ نفر رسیده و متاسفانه ١٧ هزار و ١٩٠ نفر نیز به این دلیل جان خود را از دست داده اند. همچنین خوشخبتانه تاکنون ٢۶٨ هزار و ١٠٢ نفر از بیماران، بهبود یافته اند.
تقسیم بندی استان ها از نظر میزان گزارش
استان ها بر اساس میزان بروز تجمعی موارد بیماری به سه دسته پرگزارش، با گزارش متوسط و با گزارش پایین تقسیم شدند و روند بیماری در آنها در جدول و نمودارهای مرتبط مورد بررسی قرار گرفت. در مورد استانهای با بروز کم، تغییرات کم در داده ها می تواند تغییرات سریع در شاخص ها ایجاد کند و از این رو تفسیر داده های این استانها سخت تر بوده و با عدم اطمینان بیشتری همراه است.
تحلیل بر اساس این شا خص ها، احتمالی بوده و انتظار است تیم کمیته اپیدمیولوژی استانهاهمراه با سایر شاخصها و تحلیل های دقیق تر، شواهد بهتری از روند اپیدمی در استان ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارائه دهند.