سلامت و تندرستیطب سنتی
طب سنتی برای درمان غلظت خون

افزایش تعداد گلبول های قرمز خون در واحد حجم را غلظت خون می گویند.
اگر میزان هموگلوبین خون در آقایان بیشتر از ۱۸ و در خانم ها بیشتر از ۱۶ گرم در دسی لیتر باشد، به آن غلظت خون بالا گفته میشود.
ورزش کردن، دیر نخوابیدن، ایستاده غذا نخوردن، نوشیدن آب ولرم، کنترل اعراض نفسانی (عصبانیت، استرس، افسردگی) و … موجب کاهش غلظـت خون میشود.
از آنجایی که غلظـت خون می تواند عامل ابتلا به بیماری های دیگر باشد ، در اینجا راههای پاکسازی و کاهش غلظـت خون را در طب سنتی بررسی میکنیم.
چند نسخه ساده طب سنتی برای درمان غلظت خون:
- باید 3 قاشق آویشن را با 19 عدد عناب در یکی قوری چینی با هم مخلوط کنیم و با اضافه کردن یک تا 2 لیوان آبجوش به این ترکیب، اجازه دهیم بهروی شعله ملایم دم بکشد و در ادامه این دمنوش خوشطعم را مصرف کنیم.
این ترکیب علاوه بر خاصیت رقیق و لطیفکنندگی خون، بالابرنده حرارت غریزی بدن، باعث بهبود پمپاژ قلب، کاهنده چربی خون و تاحدی هم لاغرکننده است همچنین باعث افزایش ظرفیت حیاتی ریهها نیز میشود.
- اما از دیگر نسخههایی که میتوان برای درمان غلظـت خون به آن اشاره کرد، ترک مصرف “نانهای سفید” و فاقد سبوس است که در نانواییهای سراسر کشور پخت و توزیع میشود.
(متأسفانه در حال حاضر حتی نانهای سنگک پختشده در نانواییها نیز فاقد حد کافی سبوس است). - مصرف نان محلی سبوس کامل و فاقد افزودنیهایی مانند آهن و فولیک اسید و… نقش بسزایی در درمان غلظت خون و بیماریهای گوارشی دارد.
- بهرهمندی از “هوای سالم” و دوری از زندگی در هوای آلوده نیز تأثیر زیادی در کاهش غلظت خون دارد.
- انجام “حجامت” بهویژه در فصل بهار نیز برای درمان غلظت خون و بیماریهای خونی بسیار مفید و مجرب است.
- ترک مصرف فستفودها، محصولات غذایی کنسروشده، گوشتهای مانده و نمکسود، مواد غذایی لزج مانند پنیز پیتزا، لازانیا، ماکارانی، قارچ و… نیز از پرهیزات بسیار ضروری برای درمان غلظت خون و حفظ سلامتی است.
- مصرف “آب انار ملس” (ترش و شیرین) نیز برای بهبود غلظـت خون و گردش خون نافع است.